ICT traineeship

Als je een baan zoek waarin je bezig bent met je interesse in IT en haar impact op organisaties en de maatschappij, dan is ons ICT traineeship de juiste stap voor jou.

We zijn sterk in het bieden van kansen aan afgestudeerde HBO-ers en WO-ers die geen ervaring of opleiding in de richting van IT hebben. Heb je sterke analytische skills en de ambitie om carrière in de IT te maken? Wij zorgen ervoor dat jij in no-time een moderne IT Professional bent. En wat ook fijn is; je ontvangt vanaf dag 1 al een volledig salaris.

Een ICT traineeship bij Didacticum

Een traineeship bij Didacticum draait voor 100% om jouw ontwikkeling. Je bespreekt je plannen, wensen en leerdoelen daarom al vooraf. Wat neem je mee aan bagage, waarin wil je groeien en welke coaching kun je daarbij gebruiken? Samen met een Didacticum IT Consultant stem je jouw IT Traineeship daaropaf. De richting ligt vast, de rest bepaal jij.

In alle Didacticum IT Traineeships staan drie pijlers centraal: opleiding, training en coaching. Reken op het volgen van erkende vakopleidingen waarbij je certificaten behaalt, zoals ITIL V3 Foundation of Scrum. Het verbeteren van je soft skills komt ook aan bod, met diverse vaardigheidstrainingen die jou nóg sterker, zelfstandiger en professioneler maken in je vak. Je vaste Didacticum-onsultant geeft jou een-op-een coaching voor de puntjes op de i. Drie pijlers voor succes.

Systeembeheer of softwareontwikkeling met een ICT traineeship

Globaal gezien moet je eerst de keus maken tussen systeembeheer en softwareontwikkeling. Oftewel wil je pc’s en servers gaan installeren, beheren en supporten of wil je software gaan maken voor pc’s en/of het internet (waaronder websites).

Binnen beide richtingen zijn veel specialismes, kennisniveau’s en aanverwante functies. Denk bijvoorbeeld aan een specialisatie in IT security, het ontwerpen van een complexe maatwerk applicatie of een functie als Tester.